Vacanta cu tichete / vouchere > consultati pagina: http://www.branbelvedere.ro/tichete-vacanta-munte.html 0745070803
Acceptam TICHETE de VACANTA SODEXO , CHEQUE VACANCES si EDENRED ; 

vacanta la munte cu tichete de vacanta, Foto panoramic
Vacanta la munte si cu tichete de vacanta

Atractii Turistice Bran, Castelul Dracula Bran istorie sau legenda ? Traditii si Sarbatori zona Bran Moeciu:

  Castelul Dracula Bran, Atractii turistice in zona Bran Moeciu Brasov ! Obiective Turistice Bran Moeciu !
In aceasta pagina veti gasii informatii despre atractii turistice din zona Tara Barsei, Brasov, Bran Moeciu, Valea Prahovei, Tara Fagarasului dar si informatii despre oferte turistice de vacanta si cele mai mari sarbatori !
Numarul mare de atractii turistice din zona au dus cum era si firesc la o dezvoltare exploziva a turismului in Zona Bran !
  Castelul Dracula, cea mai importanta atractie turistica din Romania ! ? De ce spunem asta ? cu ce competenta, in baza caror studii ? Raspunsul este foarte simplu si de necontestat: numarul de vizitatori / an ! aproape 1.000.000 ! ! !
Mai mult decit toate celelalte castele din Romania la un loc !
  Brandul Dracula si mitul despre Contele Dracula, pozitionarea excelenta pe drumul istoric, comercial si strategic, vechi de 2000 ani ce facea legatura dintre tinuturile din interiorul arcului din Muntii Carpati si tinuturile de la Dunare, dar si conditiile de cazare excelente, variate ( de la cele de lux pina la cele foarte ieftine ), calitatea deosebita a produselor traditionale din zona, ... toate contribuie impreuna la atragerea unui numar atit de mare de turisti in zona !
 Pe locul doi se afla un alt obiectiv turistic din zona: Biserica Neagra din Brasov ! impreuna cu cetatea Medievala Brasov, Cetatea Rasnov, Castelul Peles din Sinaia, cele mai bune pirtii de ski din Romania, concentrate in jurul Brasovului: in Poiana Brasov, Predeal, Sinaia, Bran, precum si pirtiile de fond de la Moeciu si Piriul Rece si trambulinele pentru sarituri de la Rasnov.
 Efectul acestui interes al turistilor ... dezvoltarea turismului in tot cursul anului ! Plasarea judetului Brasov pe locul 1 la capitolul Turism in Romania !
  In urmatoarele pagini veti gasii oferte:
VACANTA 2016 si sarbatori la munte! Oferte bogate pentru : Vacanta la Munte in Romania, 5-14 zile,  sau Paste la Munte 2017, sau  Revelion 2017 la Munte in Romania, sau  Rusalii Bran Moeciu, sau  Craciun la Munte traditional , precum si Oferte de weekend la Munte  , sau Oferte speciale de 2 - 4 zile,  1 Mai 2017, Halloween, Valentine`s day, 8 Martie, 1 Mai , Ravasitul oilor Bran,
 Atractia turistica - culinara: meniuri traditionale , produse naturale, cine nu recunoaste atractia produselor naturale, brinzeturi, pastrama, slanina , zacusca, jumari ... palinca Ardeleneasca !  

  Pirtii de Ski Bran:  Partia Ski Zanoaga Bran !
  Pirtia de ski: Situata la 4 Km de Castelul Bran, Partia de ski Zanoaga Bran a fost inaugurata in anul 2005. Aceasta are o lungime de 850 de metri, latime 150 m,  dificultate medie, cu o diferenta de altitudine de 170m. Partia de ski Zanoaga Bran este dotata cu teleski si nocturna, baby ski, cabana salvamont la baza, pirtie separata pentru sanius .... Parcari la baza pirtiei !
  De bun simt: nu se permite accesul cu auto pe pirtie!

  Castelul Bran sau Castelul Dracula ! cel mai cunoscut si vizitat castel din Romania! aproape 1.000000 turisti, vizitatori/an!
 Dupa 1 decembrie 1920, Castelul Bran
a fost donat Reginei Maria a Romaniei Mari, in semn de apreciere din partea comunitatii orasului Brasov !
   Cu o vechime de opt secole, construit la 1212 din lemn, reconstruit la 1377 din piatra, de catre comunitatea Brasovenilor, pentru a apara "crestinismul" si economia locala ( cea mai dezvoltata din toate teritoriile ROMANESTI ) in fata pericolului otoman. 
  Amplasat pe creasta unei stanci de 60 m . la o altitudine de 850 - 900 m ! pe culoarul Bran Rucar ! 
  Dupa Unire, Castelul Bran a fost daruit familiei Regale de catre Comunitatea Brasovenilor, ne mai avind rolul de aparare de odinioara ... odata cu disparitia hotarului dintre Transilvania si Valahia !
  Castelul Bran, supranumit si Castelul Dracula este cea mai importanta atractie turistica din Romania.
Legenda lui Dracula, cunoscuta in intreaga lume, ... asocierea de scurta durata cu Vlad Tepes, cel care parca ar fi vrut sa se nasca in Castelul Bran din aburul legendelor infioratoare cu Vampiri, si a uimit intreaga lume prin metodele sale de tortura ....   Castelul Bran a fost construit in secolul XII-XIII de catre Brasoveni, fiind pentru o  perioada scurta de timp, ocupat de Vlad Dracul.
   In momentul de fata, linga castel este amenajat un muzeu interesant, "Muzeul vamii" , vama dintre Transilvania , aflata sub influenta culturala a unui mare imperiu crestin : Austria  si Valahia - Tara Romaneasca , aflata sute de ani sub inrobitoarea ocupatie a imperiului Otoman !
    Castelul Bran, Castelul Dracula Bran,  situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 25 de km de Brasov, este dintre acele atractii turistice care uimesc sute de mii de turisti datorita celebrei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istoriei locale spun ca Vlad Tepes  ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov si nu a putut cucerii in lupta faimosul Castel Bran! Dorinta de a stapinii acest Castel i-a dat tircoale toata viata si poate chiar si dupa ....
   Initial Castelul Bran (in limba slava «brana» inseamna «poarta») a fost o fortareata cunoscuta sub numele de Dietrichstein, construita de Ordinul Cavalerilor Teutoni in anul 1212, pentru a apara Crestinatatea ... si a fost cucerita de sasi spre sfarsitul secolului al XIII-lea.Prima atestare documentara este din 1377 cand brasovenii au primit, din partea lui Ludovic I d’Anjou, dreptul de a ridica cetatea pe locul fostei fortarete. Apoi, intre 1419-1424 a intrat in posesia lui Sigismund.La sfarsitul secolului al XV-lea a fost subordonata sub domnia lui Iancu de Hunedoara si a trecut sub conducerea voievodatului Transilvaniei.
    Castelul Bran.  La 1 decembrie 1920, Castelul Bran a fost donat Reginei Maria a Romaniei Mari, in semn de apreciere ! din partea comunitati orasului Brasov !. Deci surprinzator, familia regla nu are nici o contributie la construirea acestui CASTEL ! ? Deosebit de alte proprietati aceasta a fost primita cadou ! Imediat dupa aceasta DONATIE a BRASOVENILOR !, timp de 7 ani, Castelul a intrat intr-o perioada de restaurare, sub conducerea arhitectului Curtii Regale, Carol Liman. Acesta a transformat functiile militare ale Castelului, devenind cea mai valoroasa resedinta de vara a familiei Regale. Tot in a aceasta perioada a fost construita si Casa de ceai. In timpul acestor lucrari, la Castel a fost reparata alimentarea cu apa curenta de la o fantana sapata in stanca, cu multi ani inainte, adanca de 57 de metri, si iluminat de la o uzina electrica Siemens cu turbina. De la aceasta uzina au fost apoi electrificate partial, in 1932, satele Bran, Predelut, Simon si Moeciu. Apoi, in 1938, Regina Maria a lasat Castelul Bran drept mostenire Principesei Ileana, care l-a stapanit pana in 1948.
   Castelul Bran. Retrocedat lui Dominic de Habsburg si rudelor acestuia, 5 la numar !
   Dupa abdicarea Regelui Mihai si expulzarea Casei Regale, Castelul a intrat in proprietatea statului, fiind abandonat si deteriorat. Abia in 1956 a fost amenajat ca muzeu de istorie si arta medievala. In 1987, castelul a intrat in restaurare, lucrare terminata in linii mari in 1993. In 2006 Castelul a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg, unul din urmasii Principesei Ileana. In iarna lui 2007 noul proprietar l-a scos la vanzare. Deoarece consiliul Judetean Brasov s-a arata dispus sa rascumpere Castelul, avocatii care se ocupau de tranzactie au cerut pretul de 60 milioane de euro. Dupa o ancheta efectuata de o comisie parlamentara concluzia a fost ca retrocedarea Castelui Bran catre Dominic de Habsburg nu s-a facut cu respectarea tuturor prevederilor legale.
  Castelul Bran.  In final, Castelul Bran a trecut oficial în proprietatea lui Dominic de Habsburg din 18 mai 2009, cand avocatii familiei Habsburg si conducerea muzeului au semnat procesele verbale de predare-primire a castelului. Nepot al Reginei Maria si fiu al Principesei Ileana, Dominic de Habsburg a dobandit Castelul Bran la aproape sase decenii dupa ce familia sa a parasit tara, pe cand el avea doar zece ani.
  Dupa ce Ministerul Culturii si Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castelul Bran, acestea au fost inlocuite cu obiecte si mobilier care au apartinut familiei de Habsburg, printre cele mai pretioase fiind Coroana, sceptrul si un pumnal de argint care au apartinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnatura acesteia, un acoperamant al patului Reginei Maria, cateva piese de mobilier, dar si o carte de oaspeti care a apartinut Reginei Maria acesta fiindu-i daruita, în 1920, de comunitatea brasovenilor si în care se pastreaza impresiile tuturor personalitatilor din tara si strainatate ce au trecut pragul castelului de-a lungul a aproape trei decenii.
   In castel va fi amenajata si o sala de proiectii cu imagini ale Arhivei Nationale de Film despre istoria familiei regale si a castelului, o camera a costumelor familiilor regale, precum si o sufragerie. In plus, in Turnul Rotund al castelului va fi amenajat un apartament de lux, pentru cei care vor sa stea sa petreaca o noapte in Castelul Bran. De asemenea, proprietarii castelului intentioneaza sa restaureze Casa de Ceai a Reginei Maria, aflata in incinta domeniului Bran, care sa fie apoi deschisa publicului, o vinoteca ... .
   Din pacate cel mai puternic Brand rominesc: Dracula ( mai puternic decit brandul Bucuresti ! )  este prezentat " in fuga" intr-o camaruta , Ca mitului lui Dracula. spus cu o voce stinsa...
Vom vorbii vreodata despre realul PREJUDICIU adus economiei, turismului ROMANIEI, de catre tot felul de specialisti "inventati", care ne explica ce rusinos e sa fim asociati cu o "zona a vampirilor" .... cit cheltuiesc altii ptr a construii si PROMOVA "legende" care sa la aduca....faima = turisti = bani ! ... locuri de munca in toata zona !
   revenim la prezentarea seaca....:
    In stinga Castelului este amenajat un muzeu al satului ce prezinta viata taranilor din zona, munca si traditiile din zona Bran   Rucar;
    In perioada sarbatorii de halloween ..., Castelul Bran este destinatia preferata a turistilor straini americani si englezi.
    Culoarul Rucar  Bran: Culoarul Rucar  Bran, situat la  altitudine, este principalul culoar terestru turistic ce face legatura dintre Zona Sudica, Valahia si Zona Centrala a Romaniei, Transilvania. Peisajul este impresionant. Cheile Dambovicioarei,  Pestera Dambovicioara si Pestera Liliecilor,  sunt cateva "minuni" ale naturii ce merita admirate. impreuna cu muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, ce strajuiesc culoarul...
     Cetatea Rasnov, Impunatoare prin arhitectura sa, construita pe o stanca intre anii 1355, Cetatea Rasnovului a functionat o mare perioada de timp ca cetate de aparare. In acelasi timp, Cetatea Rasnovului a avut atributii militare, suferind un numar impresionant de modificari in decursul timpului. Cetatea a fost construita in stil Gotic, iar in momentul de fata este amenajata ca un muzeu de arta feudala subiectul unui prelungit litigiu intre autoritati si... care nu permit lucrari obligatorii de consolidare !
(arme si mobilier de epoca, trofee de vanatoare, etc.). Datorita atmosferei medievale, si a stransei legaturi dintre Legenda lui Dracula si Cetatea Rasnov, turistii ce viziteaza aceste locuri incearca sa dezlege tainele istoriei .
   Vreti sa ne scrieti pe aceasta tema? puteti de aici !   
                    Pirtii de Ski:    Partia de ski Zanoaga Bran
   Situata la aproximativ 4 Km de Castelul Bran, Partia de ski schi Zanoaga Bran a fost inaugurata in anul 2005. Aceasta are o lungime de 850 de metri, latime 150m,  dificultate medie, cu o diferenta de altitudine de 170m. Partia de ski Zanoaga Bran este dotata cu teleski si nocturna, baby ski , cabana salvamont la baza, pirtie separata pentru sanius....
  Muntii Piatra Craiului , Parcul National Piatra Craiului 
    Muntii Piatra Craiului, se evidenţiază in peisajul zonei, ca o creasta calcaroasa impunatoare, culminand prin numeroasele si variatele forme carstice (chei, peşteri, doline). Muntii Piatra Craiului reprezinta un important domeniu pentru alpinism, fiind compuse in aceasta zona peste 128 de trasee.
  Muntii Bucegi , Parcul  national Bucegi 
    Muntii Bucegi, simbol de masivitate salbatica, poate din acest motiv sunt atit de "tentanti" ptr tusistii romani si straini...
  Muntii Postavaru 
    Masivul Postavaru ce strajuieste orasele Brasov, Risnov, Predeal , cu pirtiile de ski din Poiana Brasov, celebre in toata Europa, ce au gazduit etape de campionat national si international la ski alpin, Complet modernizate, reamenajate, 20 Km de pirtii moderne,  "dotat" cu instalatii pe cablu moderne ( gondola noua ) care au eliminat cozile din sezonul de ski ... acum va puteti bucura de cele mai moderne pirtii din Romania ! fara sa pierdeti timpul de ski asteptind la cozi ... !

    ultima actualizare partiala: 2016-07-18; 2013-01-18;2014-04-29;2014-10-04;                                 
pagina creeata: 2010 

Labai geras pasirinkimas, nėra brangu, malonus aptrnaujantis personalas, mokantis gerai angliškai, rami vieta taip pat šviežias kalnų oras. Nors buvom tik vieną naktį norėtūsi pabūti ilgiau. Gera atgaiva...
Martynas - Vilnius, Lithuania
It was a magical place.I tell my husband he would love it!!! Ive been alot of places..But the love I recieved in Bran was unreal.We are Greek and yes home is America..But You are warm people good people..Never forget...
Demi - City, Alaska SUA
am fost in tabara aici si a fost super.....tenis.....innot....plimbari pe munte....am vizitat brasovul...branul...ce sa mai lungim cel mai fain,cel mai tare ,cel mai frumos loc ,merita vazut,merita sa mergi acolo...
Mihnea Obrocea - Piatra Neamt, Romania